De VVD zet zich in voor een goed bereikbaar Gooise Meren

Onze gemeente heeft een unieke ligging, zo tussen Amsterdam, Schiphol, Utrecht, Almere en Amersfoort. Zowel met de auto als het openbaar is onze gemeente goed bereikbaar.

Dat maakt onze gemeente ook zo fijn om in te wonen. Wij kijken niet alleen naar de auto en het openbaar vervoer, maar naar (duurzame) mobiliteit in zijn geheel. Digitalisering biedt inzicht om in te springen daar waar de mobiliteit minder is.

  • De VVD zet zich onder andere in voor een hoogwaardig en slim netwerk van openbaar vervoer in onze regio, zoals de komst van een nachttrein. Ook willen wij onderzoeken of het mogelijk is om Tramlijn 26 vanuit IJburg door te trekken naar onze gemeente. Daarnaast willen wij op de trein- en busstations ruimte bieden voor deelinitiatieven (zoals deelfietsen).


  • Daarnaast zijn wij voor het verdiepen of ondertunnelen van het spoor dat Naarden en Bussum doorkruist. Hoewel dit op de korte termijn niet realiseerbaar is, blijven wij hiervoor pleiten op de lange termijn. Dit biedt ook ruimte om bijvoorbeeld woningen te bouwen ''bovenop'' de tunnel.


  • Op termijn willen wij Station Bussum-Zuid ontwikkelen tot het mobiliteitsknooppunt van de regio. Dit komt omdat hier relatief veel ruimte is tot ontwikkeling. Wij zien Bussum-Zuid als toekomstig intercity station. Daarnaast is station Bussum-Zuid het knooppunt van vernieuwende mobiliteitsconcepten zoals deelauto's.


  • Ook zijn wij voor het aanpakken van knelpunten in het verkeer, voornamelijk op plekken die in de spits vaststaan. Wij willen dat de A1 vanuit alle kernen goed bereikbaar is.


  • Tevens zijn wij voor een goede bereikbaarheid per fiets, bijvoorbeeld door het aanleggen van zogenoemde fietssnelwegen, zodat onze inwoners op een gezonde en veilige manier naar grotere steden in de buurt kunnen fietsen. Dit goed voor zowel de bereikbaarheid van onze gemeente, als de gezondheid van onze inwoners.