De Gooise Nachttrein komt een stap dichterbij!

Op initiatief van de VVD heeft gemeenteraad het college verzocht na te gaan wat de mogelijkheden zijn om aan te sluiten op het initiatief ‘De Gooische Nachttrein’ op het traject Amsterdam-Utrecht.


Al in januari dit jaar stelde de VVD-fractie vragen over het initiatief van ‘De Gooische Nachttrein’. Uit de beantwoording bleek dat Gooise Meren in 2021 niet meer aan kan haken, maar per 2022 wel. Ook zijn toen kostenschattingen gemaakt. De VVD wil nu preciezer weten wat de kosten zijn en vraagt naar de haalbaarheid om mee te doen. VVD woordvoerder Ben Hagens: ‘’De response op straat en social media was overweldigend positief toen wij het college vroegen naar de mogelijkheden. Wij zien graag dat het college de kosten en haalbaarheidsscenario’s in kaart brengt, samen met de betrokken buurgemeenten Hilversum en Weesp .’’


De VVD vraagt ook naar de mogelijkheden voor steun van de Regio Gooi en Vechtstreek en de Metropool Regio Amsterdam (MRA). Bereikbaarheid is voor beide organisaties een speerpunt.


Hagens: “Natuurlijk kan treinverkeer ook overlast met zich meebrengen, maar onze bereikbaarheid staat voor ons hoog in het vaandel. Een paar jaar geleden ontstond tumult toen de avond-dienstregeling van de NS werd gehalveerd. Dit is een initiatief tot een begin van de 24-uurs bereikbaarheid en daar mogen wij als gemeente best in investeren!’


De motie werd naast de VVD ook gesteund door Groep Van der Schaaf-Nuij (voorheen 50Plus), D66, GroenLinks en Hart voor BNM.