Zorgen voor een bloeiende economie

Bedrijven en ondernemers zorgen voor werkgelegenheid. De VVD wil ruimte bieden aan ondernemers, ondernemerschap en initiatieven. Wij denken vanuit kansen en willen dat Gooise Meren klaar is voor de economie van de toekomst.

  • Een aantrekkelijk horeca- en winkelaanbod trekt bezoekers aan en is van belang voor de inwoners van de gemeente, de regio en voor toeristen. Wij willen ruimte geven aan ondernemerschap, waarbij wij ook rekening houden met de leefomgeving en het cultuurhistorisch erfgoed.


  • Naast een aantrekkelijk horeca- en winkelaanbod willen wij ons klaarmaken voor de economie van de toekomst. Daarom willen wij inzetten op zogenoemde creative hubs. Dit zijn plekken waar vergaderruimte is, informele werkplekken zijn en aantrekkelijke koffiecorners zijn. Dit zijn plekken waar genetwerkt kan worden, die de bron vormen voor innovatie en frisse ideeën. Hier kunnen bijvoorbeeld ZZP-ers bij elkaar komen.


  •  Daarnaast moet het voor ZZP-ers makkelijker worden om een deel van hun huis als kantoor te bestemmen en dit als werkplek in te richten. Hiervoor willen wij de regeldruk voor vergunningen verlagen in het Omgevingsplan.


  • Wij willen dat de gemeentelijke lasten voor ondernemers zo laag mogelijk zijn, en helpen wij ondernemers waar het kan. Zo waren wij de eerste partij die vroegen om het uitstel van gemeentelijke lasten voor ondernemers die het moeilijk kregen als gevolg van het coronavirus.


  • Wij willen dat er een onderscheidende regionale agenda komt om de economie te stimuleren en kansrijke economische clusters op de kaart te zetten.


  • Wij zetten ons in voor een compact centrum van Bussum. Compacte centra hebben, mede door de opkomst van online shoppen, de toekomst.


  • Op bedrijventerreinen geven wij ruimte voor ontwikkeling. Wij willen de regels verruimen en welstandsnormen zoveel mogelijk loslaten zodat ondernemers beter en sneller kunnen reageren op marktontwikkelingen. Een bouwmeester ziet toe of de ontwikkelingen gewenst zijn.


  • Het toerisme heeft, mede dankzij onze twee historische vestingsteden, een belangrijke plek in onze gemeente. Toerisme zorgt voor werkgelegenheid en onze plaatselijke economie is gebaat bij toerisme. Wij willen dat de gemeente (hoogwaardig) toerisme bevordert en faciliteert.