VVD Gooise Meren en VVD Statenleden zetten het Gooise Natuurreservaat in t zonnetje

Op dinsdag 14 februari delen VVD Statenleden van Noord-Holland persoonlijk taarten uit aan personen en organisaties die iets bijzonders voor de gemeenschap hebben gedaan, samen met lokale VVD leden en raadsleden. In Gooise Meren worden de vrijwilligers van het Goois Natuurreservaat in het zonnetje gezet.

Doel

Met de VVD Taartenactie, die jaarlijks rondom Valentijnsdag wordt gehouden, worden mensen of organisaties in het zonnetje gezet vanwege hun bijzondere inzet voor de gemeenschap in hun buurt, wijk, dorp, stad, of regio. De taarten in ’t Gooi worden uitgereikt door Statenleden Miriam van Meerten (uit Naarden), Joost van Gilse (uit Hilversum), in aanwezigheid van raadslid VVD Gooise Meren Marjolein Groot Koerkamp.

Uitreiking in Gooise Meren

In Gooise Meren worden vrijwilligers van het Goois Natuurreservaat in het zonnetje gezet. Zij hebben dit verdiend omdat zij zich al vele jaren inzetten voor het behoud van de bijna 3000 hectare natuur in ’t Gooi en het bijzondere landschap. Het is uniek in Nederland dat dorpen volledig omgeven zijn door groen. Het Goois Natuurreservaat zet zich al 90 jaar in voor het Gooise landschap, natuur en cultureel erfgoed (‘natuurschoon’) en blijft dit ook doen. De 350 vrijwilligers hebben hierin een belangrijke rol bij het onderhoud en inventarisatie van flora en fauna en het geven van presentaties, excursies en voorlichting aan bezoekers. Hun goede werk in van groot belang voor het welzijn van de inwoners in ’t Gooi en bezoekers, die graag een bezoek brengen aan de natuur in ’t Gooi. Bezoekers kunnen wandelen of fietsen in de natuurgebieden en hebben de mogelijkheid om meer kennis over de Gooise natuur te krijgen.