24 januari - het 75-jarig bestaan van onze partij!

Namens de lokale VVD willen wij u van harte feliciteren met het 75-jarig bestaan van onze partij!

In 1844 kwam de oer-liberaal Thorbecke als parlementariër in de Tweede Kamer.
Samen met acht geestverwanten (de zogeheten ‘Negenmannen’) stelde hij een concept op voor een grondwetsherziening.
De Negenmannen voerden onder meer een pleidooi voor de invoering van ministeriële verantwoordelijkheid, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vereniging, bezorgde hij ons de publieke tribune en rechtstreekse verkiezingen van de Tweede Kamer.
Het plan maakte veel los in Nederland, maar deze grondwetsherziening geldt nog altijd als een belangrijke mijlpaal in de Nederlandse democratie.

Het liberale gedachtegoed vond vruchtbare grond en haar beginselen vonden meer en meer hun plek in onze maatschappij tot dat op 24 januari 1948 Pieter Oud en Dirk Stikker samen in het Amsterdamse theater Bellevue bijeenkwamen om de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie op te richten.

De afgelopen 75 jaar heeft de VVD bijgedragen aan tal van hervormingen waar wij trots op mogen zijn.
Zo heeft de partij bijgedragen aan de liberalisering van de arbeidsmarkt, waardoor werkgelegenheid is toegenomen en de economie is gestimuleerd en hebben wij ons ingezet voor de privatisering van staatsbedrijven, wat heeft geleid tot een grotere efficiëntie en een grotere concurrentie.

Daarnaast heeft de VVD zich ingezet voor versterking van de rechtsstaat, met name door het versterken van de politie en justitie. Dit heeft geleid tot een grotere veiligheid voor de burgers.

De afgelopen 75 jaar hebben we ons sterk gemaakt voor een prudent financieel beleid, met name door het beperken van de groei van de overheidsschuld.
Dit heeft geleid tot een solide financiële basis voor Nederland, waardoor het land beter in staat is om te investeren in onze toekomst en onvoorziene financiële klappen zonder al te veel kleerscheuren te kunnen opvangen.

Vandaag bestaat DE liberale partij in Nederland, al 75 jaar en de liberale waarden die wij immer nastreven; vrijheid, veiligheid, verantwoordelijkheid en financiën, blijven van groot belang voor de Nederlandse samenleving.

Dit hebben wij als partij gedaan door uw steun en inzet. Dit hebben wij gedaan omdat u staat voor vrij, veilig en verantwoordelijk Nederland waarin eenieder kansen worden geboden om vooruit te komen.

En daar mogen we ongelooflijk trots op zijn!