Welkom! Nieuw VVD-raadslid Niels de Jager

Helemaal nieuw is Niels natuurlijk niet. In de vorige fractie was Niels al steunraadslid en na een afwezigheid van een aantal maanden is hij (door het wethouderschap van Mark Marshall) op 30 november geïnstalleerd in de gemeenteraad van Gooise Meren namens de VVD.

Niels woont vanaf zijn 11de jaar in Bussum en is hier (ook tijdens zijn studie in Amsterdam en Rotterdam) altijd blijven wonen, werken en sporten. Door zijn studieachtergrond (bachelor in European Studies en een master in Bestuurskunde), zijn werk als adviseur voor overheden bij BMC en zijn passie om lokaal het woongenot te verbeteren, is Niels ervan overtuigd dat hij in debatten met de andere raadsleden zijn mannetje kan staan en onze mooie gemeente mooier kan maken. ‘Mijn leeftijd wordt soms als nadeel gezien en daarom zorg ik ervoor dat ik goed weet wat inwoners belangrijk vinden en probeer ik scherp te zijn op de inhoud, om zo tot het beste resultaat te komen’.

De leeftijd van Niels kan ook in zijn voordeel werken, met een andere manier van denken en oog voor vernieuwing. Niels is blij met de portefeuille (Mobiliteit & Parkeren, Wonen & Volkshuisvesting, Regionale samenwerking en ruimtelijke ordering) die hij mag vertegenwoordigen, want ‘hier komt alles samen wat belangrijk is voor de inwoners van Gooise Meren’.

In deze video motiveert Niels zijn passie voor de gemeenteraad.