Wethouder Luijten voorgedragen als burgemeester

Wethouder Alexander Luijten voorgedragen als burgemeester voor de gemeente Heemskerk.

De gemeenteraad van Heemskerk heeft donderdagavond Alexander Luijten (VVD) voorgedragen als nieuwe burgemeester voor Heemskerk.

De 59-jarige Luijten is al ruim vijf jaar wethouder in de gemeente Gooise Meren. Een gemeente met 65.000 inwoners. Hij woont met zijn vrouw, dochter en een labrador in Bussum.

„Ik ben ontzettend vereerd met deze voordracht”, zegt Luijten in een eerste reactie. „Dit zijn van die momenten dat een sportverslaggever vraagt: wat gaat er door je heen? Ik kan u zeggen dat ik overdonderd ben en heel blij met het vertrouwen dat ik van de gemeenteraad heb gekregen.”


Luijten hoopt snel te gaan verhuizen naar Heemskerk. „Wij willen zo snel mogelijk Heemskerkers onder de Heemskerkers worden. Ik zie er enorm naar uit nader kennis met iedereen te kunnen maken.”


Emmy Lamers-Kuijper is voorzitter van de vertrouwenscommissie en noemt Luijten bij de voordracht ’kundig’, ’betrouwbaar’, ’benaderbaar’ en ’een bruggenbouwer met humor’. Heemskerk krijgt met hem ’een ervaren bestuurder die mag worden gezien als een echte burgemeester’, aldus Lamers-Kuijper.


Officieel moet Luijten nog worden benoemd door de minister van Binnenlandse Zaken. Dat is meestal een formaliteit. Als alles volgens plan gaat, volgt hij waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn (PvdA) op.