VVD wil aanhaken bij initiatief “Gooische Nachttrein”

Hilversum gaat een offerte aanvragen bij de NS voor een nachttrein op het traject Amsterdam-Utrecht via het Gooi. Weesp heeft desgevraagd Hilversum laten weten ook interesse te hebben. VVD Gooise Meren heeft nu het college gevraagd of Gooise Meren zich bij het initiatief aansluit.

VVD-fractieleden Ben Hagens en Niels de Jager willen het standpunt van het college weten en vragen naar de kosten. Ben Hagens: “Onze fractie is enthousiast over het idee een nachttrein te laten rijden over dit traject, maar onze fractie wil eerst meer weten over de kosten. Een nachttrein zou de bereikbaarheid van de gemeente verbeteren en tegelijkertijd een concrete behoefte invullen, bijvoorbeeld onder jongeren, om na een avondje in Amsterdam of Utrecht gewoon naar huis te kunnen komen”. 
 
Een overweging is dat als Hilversum met Weesp tot een nachtverbinding komt en Gooise Meren niet zou deelnemen, onze gemeente dan wel de lasten heeft van een nachttrein, maar niet de lusten. Daarnaast biedt een nachttrein voordelen voor mensen die in nachtdiensten werken en afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.