VVD verheugd met betaalbare woningen aan Zwarteweg

De VVD is zeer gelukkig met het particulier initiatief dat voorziet in een goede mix van woningen die aansluit bij de woonvisie en dat leidt tot 82 nieuwe woningen waarvan 60 in het sociale segment en 22 in het middensegment.


Al maanden wordt gesproken over de ontwikkeling van studio’s en appartementen in het voormalige kantoorpand aan de Zwarteweg in Naarden, nabij het station. In Gooise Meren is er een groot gebrek aan betaalbare woningen voor bijvoorbeeld docenten in basis- en voortgezet onderwijs, en voor starters. Daarom ziet de VVD het aanbod in dat segment graag vergroot worden. Om het plan mogelijk te maken wordt het gebouw 45 cm hoger dan het bestemmingsplan nu toestaat.

Woordvoerder Ilse Millin: “Met de transformatie van dit lege kantoorpand komen weer meer woningen beschikbaar in de lagere prijsklasse van sociale huur en middelduur.” Met de ligging direct aan het station en het centrum denkt de VVD bovendien dat de doelgroep beperkt gebruik zal maken van een eigen auto. Als straks in de praktijk blijkt dat er toch onvoldoende plekken zijn, zullen zij in gesprek treden met de gemeente over extra parkeerplekken.