VVD kritisch over beleid plastic afval

De VVD was de afgelopen tijd veel in het nieuws over PMD en de problematische recycling van huishoudelijk plastic afval.

Woordvoerder Hugo Bellaart had twijfels bij de positieve verhalen en publiceerde hier eind februari over in NRC Handelsblad. De VVD maakt vooral bezwaar tegen de export van plastic afval naar Aziƫ, dat steeds meer in het nieuws komt. In maart en in mei volgden kritische vragen via de gemeente aan de GAD, de Gemeentelijke Afvalinzameling Dienst voor de gemeenten van de Gooi en Vechtstreek.

Die vragen gingen over het daadwerkelijk hergebruik van het afval als grondstof voor nieuwe producten. De GAD claimt dat dit wel 70% is, terwijl in werkelijkheid niet meer dan 15-20% hergebruikt wordt. De VVD wil dat het beleid drastisch wordt herzien, en omdat het een landelijk thema is, volgde in juni ook een publicatie in VNG Magazine

Tegelijkertijd verschenen er twee reportages in het Bussums/Naarder/Muider Nieuws, genaamd Recycling plastic afval is een drama en Raadslid houdt er niet van voor de gek gehouden te worden.