VVD-fractievoorzitter bij NH Nieuws: 'Vastgoedontwikkelaars willen maximale winst, geen sociale woningbouw'

Dit is een onderdeel van een artikel op de website van Noord-Hollands Nieuws. Volg de link onderaan dit bericht om het volledige artikel te bekijken.

Voor de VVD Gooise Meren is meer woningbouw in lagere prijsklassen van groot belang. Dit is goed voor starters en senioren en voor de doorstroming op de woningmarkt. Wij willen graag dat onderwijzers en leraren die hier een baan hebben, hier ook gewoon kunnen wonen.

Vaak is er een natuurlijke spanning tussen gemeentelijke behoeftes (zoals meer sociale woningbouw) enerzijds en de gerechtvaardigde zakelijke belangen van vastgoedondernemers anderzijds. Die spanning wordt soms bewust juridisch opgezocht om tot concessies te komen, die dan bijvoorbeeld ten koste kunnen gaan van sociale woningbouw. Op de Krijgsman, een project met 1300 woningen, komt nu geen sociale woningbouw, ondanks het regionaal woningbeleid dat 33% sociale woningbouw voorschrijft. Tegen juridische gevechten is een kleinere gemeente niet altijd goed opgewassen. Gooise Meren kent inmiddels het belang van solide en zorgvuldige besluitvorming en gaat het een stuk beter.

Lees het volledige artikel hier: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/238542/vvd-fractievoorzitter-vastgoedontwikkelaars-gaan-voor-maximale-winst-en-niet-voor-sociale-woningbouw?fbclid=IwAR30EnceyRe8CCMQ6b4KjO5f7dPkjHG5KubnJx0vClyI9WanJ4ykHIVWhwM