Miriam van Meerten stelt zich niet verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Vandaag heeft VVD wethouder Miriam van Meerten haar besluit bekendgemaakt om niet terug te keren in de lokale politiek na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.  Zij maakt haar periode als wethouder van Gooise Meren af.

 

“Als je zoals ik 11 jaar actief bent in de lokale politiek is het altijd een afweging of je je weer verkiesbaar stelt voor een nieuwe periode van 4 jaar. Ik heb er goed over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat ik in deze fase van mijn leven toe ben aan een nieuwe professionele uitdaging en voorts meer tijd aan mijn gezin wil besteden”; aldus Miriam van Meerten

 

Miriam van Meerten is sinds 2006 actief in de lokale politiek. Eerst in Naarden als fractielid en fractie- voorzitter en tenslotte als wethouder. Vervolgens na de fusie in 2016, als wethouder en loco- burgemeester in Gooise Meren. De laatste twee verkiezingen was zij tevens lijsttrekker.

 

Miriam van Meerten: "Ik heb met heel veel plezier het lokaal bestuur gediend. Het was een mooie en leerzame tijd. Het voelt nu als een goed en natuurlijk moment om er een punt achter te zetten. We zijn gefuseerd, de nieuwe gemeente staat solide en er kan op een goed fundament verder gebouwd worden. Uiteraard ga ik mijn periode als wethouder tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018  goed afmaken."

 

VVD Gooise Meren heeft begrip voor haar keuze maar betreurt deze ook. Jacco Heemskerk, voorzitter VVD Gooi en Vechtstreek: “De VVD heeft veel aan Miriam te danken.  Ze won twee verkiezingen op rij en heeft twee succesvolle coalities tot stand gebracht. We hadden haar graag nog ingezet voor de komende verkiezingen maar hebben begrip voor deze keuze. We zijn haar veel dank verschuldigd voor alles wat ze voor Naarden, Muiden, Muiderberg en Bussum heeft gedaan en wensen haar veel succes in haar volgende uitdaging.”